Отидете към основна версия

6 990 15

Заловиха един от най-големите наркотрафиканти

  • хуан карлос чакон алварадо-
  • ел диабло

Хуан Карлос Чакон Алварадо е известен като Ел Диабло

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хуан Карлос Чакон Алварадо, известен също като "Ел Диабло" или "Мистър 305" е бил заловен от властите в Гватемала. Той е търсен с цел екстрадирането му в САЩ, където е обвинен в износ на кокаин от Южна Америка. Чакон Алварадо е длъжен да се яви в съда в Тексас за незаконно изпращане на кокаин в САЩ, както и за производство и разпространението му.

Разследването е установило "мащабна организация за трафик на наркотици", действаща от юг на север от американския континент. По време на разследванията е установено, че Чакон Алварадо е отговорен за "транспортирането, насочването, управлението и надзора на дейностите по трафик на наркотици на организацията в Гватемала", уточниха гватемалските власти.

Ел Диабло има и заповед за арест в сила в Гватемала за съхранение, трафик и незаконна търговия с наркотици и заговор за убийство. Предполагаемият наркотрафикант е шестнадесетият арестуван през 2021 г. в Гватемала, екстрадиран от американското правосъдие. Според властите, големите международни картели, с помощта на местни наркотрафиканти, използват Гватемала и останалата част от Централна Америка за транспортиране на наркотици и пране на пари, дейности, които засягат престъпното насилие, което тормози региона.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Свързани новини