Отидете към основна версия

2 463 26

Производители на гуми и на торове попадат под американските санкции

  • беларус-
  • санкции-
  • сащ-
  • тор-
  • гуми

Санкциите ще бъдат възобновени от 3 юни

Снимка: Shutterstock

Министерството на финансите на САЩ потвърди, че от 3 юни ще възобнови санкциите срещу редица беларуски компании, включително „Беларуски петролен търговски дом“ и нейната американска дъщерна компания заради инцидента със самолета на Ryanair от 23 май. Това съобщи агенция Bloomberg, позовавайки се на представител на ведомството.

Агенцията отбелязва, че „производител на гуми, производител на торове и производител на бои“ също ще попаднат под санкциите, предаде агенция "Фокус".

В петък прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, заедно с Европейския съюз и други съюзници, обявиха подготовката на санкции срещу беларуските власти. От 3 юни американската администрация възобновява ограниченията върху девет държавни предприятия в Беларус, които бяха освободени от санкции чрез поредица от общи лицензи на Министерството на финансите. По-рано САЩ спряха санкциите, наложени на компаниите „Беларуска петролна търговска къща“, „Белнефтехим“ и нейното американско дъщерно дружество „Белшина“, „Гродно Азот“, „Гродно Химволокно“, „Лакокраска“, „Нафтан“ и „Полоцк“.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини