Отидете към основна версия

4 939 31

Секс скандал на най-високо ниво в Ню Йорк

  • андрю куомо-
  • секс скандал-
  • жени-
  • обвинения-
  • ню йорк-
  • губернатор

Срещу губернатора Андрю Куомо може да бъде повдигнато обвинение

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Една от 11-те жени, които бяха цитирани в независимо разследване, да обвиняват губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо в сексуален тормоз, подаде днес жалба срещу него, предадоха световните агенции. Новината потвърди говорителката на бюрото на шерифа на окръг Олбъни в щата.

Според американски медии искът е внесен от асистентка от екипа на Куомо, която се е оплакала от неуместни и неприлични жестове от негова страна спрямо нея от края на 2019 г. Куомо отхвърля твърденията.

„Трябва да проверим много факти, както и да разпитаме голям брой хора. Свързахме се с държавната прокуратура и поискахме материали за провеждане на наше собствено разследване“, каза шерифът на окръг Олбани Крейг Епъл и допълни, че все още не е готов да публикува документа, но подчерта, че съдържанието му е „от сексуален характер“. „Въз основа на разпита на свидетели и анализа на фактите, ще работим с окръжния прокурор, за да решим дали да повдигнем наказателни обвинения срещу губернатора“, каза Епъл. Той отбеляза, че все още не е готов да посочи сроковете на разследването, като уточни, че статутът на обвиняемия няма да повлияе на хода му.

Главният прокурор на САЩ Лаетиция Джеймс, която е член на Демократическата партия, заяви на 3 август, че разследването е установи, че Куомо е тормозил сексуално няколко момичета от своите подчинени, както и такива, които не са свързани с администрацията на Ню Йорк. Държавната прокуратура все още не е повдигнала обвинения срещу Куомо, който отрича обвиненията.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.

Свързани новини