Отидете към основна версия

2 330 22

Търговска война! САЩ гонят от страната китайски телеком

  • сащ-
  • китай-
  • джо байдън-
  • телеком

„Чайна телеком Америкас Корп“, която има дейност в САЩ от почти 20 години, трябва да преустанови услугите си на вътрешно щатско и международно ниво в Съединените щати до 60 дни

Снимка: shutterstock

Американски регулаторни органи изключват подразделение на китайския телекомуникационен оператор от американския пазар заради заплаха за националната сигурност, съобщава АП.

„Чайна телеком Америкас Корп“, която има дейност в САЩ от почти 20 години, трябва да преустанови услугите си на вътрешно щатско и международно ниво в Съединените щати до 60 дни, се казва в разпореждане на Федералната комисия по съобщенията.

В него се цитира опасността Пекин да използва компанията за подслушване на американски комуникации, както и за „шпионаж и други вредни дейности срещу САЩ“.

Администрацията на президента Джо Байдън продължава с политиката, започната от предишния държавен глава Доналд Тръмп за ограничаване на достъпа до американски технологии и пазари на държавни китайски компании заради опасения за рискове за сигурността или подпомагане на военните разработки, отбелязва АП.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.

Свързани новини