Отидете към основна версия

2 397 13

Експрезидент се отказа да стачкува в затвора

  • михаил саакашвили-
  • президент-
  • затвор-
  • гладна стачка

Михаил Саакашвили яде по време на гладна стачка

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който по-рано обяви гладна стачка в затвора, отказа да приема лекарства, след като Министерството на правосъдието публикува кадрите, на които той приема храна. Това каза пред репортери личният лекар на бившия грузински лидер Николоз Кипшидзе.

"Михаил Саакашвили отказа да приема лекарства, да се подлага на изследвания и кръвопреливания. Той вече не иска да му дават нещо в тази институция", каза той след посещението си при Саакашвили. На въпроса за връзката на този отказ с публикуването на видеото, Кипшидзе отговори утвърдително.

Специалната пенитенциарна служба на Министерството на правосъдието на Грузия разпространи в събота видео, от съдържанието на което следва, че Саакашвили, който гладува, приема храна. На лентата политикът е в аптечния пункт на затвора, заобиколен от лекари. Изглежда малко по-слаб, но не и изтощен. Грузинският министър на правосъдието Рати Брегадзе заяви, че Саакашвили яде каша и пие сокове, въпреки че обяви, че няма да яде.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини