Отидете към основна версия

2 897 13

Венецуела отхвърли решение на САЩ

  • венецуела-
  • олимпиада-
  • сащ

Призова за различни действия

Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Венецуела обяви като ход на отчаяние решението на САЩ за дипломатически бойкот на Олимпиадата в Китай, съобщи ТАСС.

Американската администрация обяви своето решение през тази седмица. На откриването на събитието няма да присъстват американски официални лица.

Венецуелското външно министерство излезе с коментар по темата. Американските действия се определят като демонстрация на отчаяние.

Страната призова да се спрат опитите за подобно влияние през спорта. Призовава да се спазва спортният дух в периода на провеждането на Зимната Олимпиада.

Позицията на САЩ беше подкрепена от Австралия, като се очаква позиция на още няколко страни. Други страни отхвърлиха това решение.

Русия призова да се спазват спортните идеали, характерни зи Зимната Олимпиада и нейното провеждане.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.

Свързани новини

  • Франция: Бойкотът на Олимпиадата е само символичен

    Франция не планира да се присъедини към дипломатическия бойкот на Зимната Олимпиада в Китай. Това обяви френският държавен глава Еманюел Макрон, цитир ...
    10.12.2021
    1 495
    16
  • Китай обеща успешна Олимпиада

    Зимната Олимпиада ще бъде успешна, въпреки бойкота на други държави. Това обяви говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин, цитиран от Т ...
    09.12.2021
    1 745
    9
  • Русия осъди решение на САЩ

    Русия отправи критики към решението на САЩ за Олимпиадата в Китай, съобщи ТАСС. Руските представители обявиха, че игрите трябва да бъдат свободни о ...
    07.12.2021
    5 414
    15