Отидете към основна версия

2 171 23

Президентът на тази държава е болен от коронавирус

  • черна гора-
  • мило джуканович-
  • коронавирус-
  • пандемия

Черна гора е с най-много заболели и смъртни случаи на глава от населението в региона

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Черна гора Мило Джуканович е болен от коронавирус. Това е станало след като е бил в контакт със заразен човек, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

„Президентът на Черна гора Мило Джуканович е с положителна проба за коронавирус. Той има леки симптоми на заболяването, чувства се добре. Във връзка с епидемичните мерки президентът е в самоизолация и ще изпълнява задълженията си в този режим“, пише още в изявлението.

На 23 декември, заради контакт със заразен с коронавирус, Джуканович отмени среща с председателя на Великото народно събрание на Турция Мустафа Шентоп.

Джуканович и съпругата му бяха ваксинирани на 20 август тази година. Не се посочва коя ваксина е избрал. По-рано той беше хоспитализиран с пневмония, а всички направени тестове за коронавирус тогава показаха отрицателен резултат.

Черна гора, както по отношение на броя на заразените с коронавирус на 1 милион души, така и по броя на починалите, е сред страни с най-лоши данни в региона. По данни на Института по обществено здраве над 161 000 случая на зараза са потвърдени в републиката от началото на пандемията. Броят на смъртните случаи достигна 2385 при население от 628 000 души.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Расте напрежението в Черна гора

    Стотици демонстранти в Черна гора влязоха в сблъсък с полицията при протест срещу наместника на новия сръбски патриарх в страната. Блокирани са редица ...
    05.09.2021
    6 930
    64
  • Нови изисквания за пътуващите до Черна гора

    Българските граждани, пътуващи за Черна гора, ще трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, сертификат за ваксинация или документ за преболеду ...
    23.08.2021
    1 918
    1