Отидете към основна версия

33 331 171

Руски самолети са се приближили до американски. САЩ: Ще стане грешка!

  • украйна-
  • посейдон-
  • сащ-
  • самолети-
  • средиземно море-
  • русия

Руски бойни самолети са се приближили опасно близо до самолети на САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски бойни самолети са се приближили опасно близо до самолети на американските военноморски сили над Средиземно море в края на миналата седмица, съобщи министерството на отбраната на САЩ, предаде агенция "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че инцидентът е станал на фона на повишеното напрежение между двете страни заради струпването от Русия на войски по границата ѝ с Украйна. Макар че подобни взаимодействия не са рядкост, последният такъв случай е станал в изключително деликатен момент, когато една погрешна преценка може да предизвика допълнителна ескалация. Вашингтон обвини Москва в лъжа, че е изтеглила своите войски от границата с Украйна. По данни на САЩ само за последните дни са пратели допълнително 7000 войници там.

Руски бойни самолети са се доближили до американски патрулни самолети "Посейдон" в международното въздушно пространство над Средиземно море, каза говорител на Пентагона. Той уточни, че никой не е пострадал, но подчерта, че подобни инциденти може да доведат до грешки, които на свой ред да повлекат след себе си още по-опасни последици. В един момент руски самолет се е доближил само на няколко метра от американски, обърна внимание пожелал анонимност представител на правителството на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 135 гласа.

Свързани новини