Отидете към основна версия

4 512 33

Мариупол е обкръжен

  • мариупол-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • днр-
  • крим

Днес обкръжаването на Мариупол ще бъде напълно завършено

Снимка: БГНЕС/ EPA

Обкръжаването на Мариупол от войските на Донецката народна република (ДНР), с подкрепата на руските войски, ще бъде завършено днес. Това заяви тази сутрин заместник-началникът на отдела на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин в ефира на телевизия "Россия-24", предаде ТАСС.

„Днес обкръжаването на Мариупол ще бъде напълно завършено, той ще бъде напълно обграден“, каза той. Заместник-началникът на отдела на народната милиция каза, че е необходимо да се направи хуманитарен коридор от града за цивилните жители на Мариупол. „Мариупол е вторият по население. Следователно ще трябва да се направи всичко, за да не пострада цивилното население. Между другото, има много голям проблем с храната. Това ще трябва да се реши по някакъв начин и да се опита бързо да се деблокира града, за да се изгради хуманитарен коридор, за да могат цивилните да излязат", каза той. Басурин каза, че украинските въоръжени сили планират "нови провокации" в района на Мариупол, Горловка и Донецк.

„Служителите на въоръжените сили на Украйна решиха да организират провокация срещу Руската федерация. Те ще се преоблекат в униформата на руските военни, в униформата на нашите момчета, и ще убиват цивилни. И това не е само в Мариуполска област, има го и в района на Горловка, в Донецк ще правят такива провокации“, каза той. Украински националисти са застреляли цивилни, които напускали Волноваха, съобщиха от щаба на отбраната на ДНР, цитирани от РИА Новости. Отбелязва се, че жертвите са се движели с бял флаг. Войските на Луганската народна република са освободиха още 15 населени места от украинските сили за сигурност, съобщава каналът Telegram на Народната милиция. „Частите на отдела за отбрана освободиха от въоръжените формирования на Украйна населените места Путилино, Артема, Широки, Шулгинка, Теплое, Нижнетеплое, Верхнетеплое, Плотина, Петровка, Бахмутовка, Герасимовка, Пурпурна, Долна елша, Горна елша, Камишное, пише изданието.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 31 гласа.

Свързани новини