Отидете към основна версия

1 579 22

Шефът на НАСА: Професионалните отношения с руските ни колеги не са се разколебали

  • наса-
  • космонавт-
  • астронавт-
  • руски-
  • колеги-
  • космос

"Горе в Космоса можем да имаме сътрудничество с нашите руски приятели, нашите колеги. Професионалните отношения между астронавтите и космонавтите не са се разколебали"

Снимка: Shutterstock

Ръководителят на американската космическа агенция НАСА, Бил Нелсън, омаловажи неотдавнашните коментари, направени от шефа на руската космическа агенция "Роскосмос", Дмитрий Рогозин, който каза, че САЩ ще трябва да летят с метли до космоса, след като Русия заяви, че ще спре да доставя ракетни двигатели на американските компании, предаде "Асошиейтед прес".

"Това просто е Дмитрий Рогозин. Перчи се от време на време. Но в крайна сметка работи с нас", каза Нелсън в интервю за АП. "Другите хора, които работят в руската гражданска космическа програма, са професионалисти. Те нe са се разколебали по отношение на нас, американските астронавти и американския център за управление на полетите", заяви той.

Нелсън направи изявлението часове преди трима руски космонавти да излетят от космодрума "Байконур" в Казахстан към Международната космическа станция - първото изстрелване на екипаж, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари. Войната доведе до отмяна на изстрелването на космически апарати и разваляне на договори.

"Въпреки всичко това, горе в Космоса можем да имаме сътрудничество с нашите руски приятели, нашите колеги. Професионалните отношения между астронавтите и космонавтите не са се разколебали", каза Нелсън.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини