Отидете към основна версия

1 556 17

Тайван отпуска 8 млн. USD на Украйна

  • тайван

Средствата са под формата на хуманитарна помощ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тайван ще предостави на Украйна хуманитарна помощ в размер на 8 млн. USD, съобщи ръководителят на отдела за външни работи на острова Джоузеф Ву по време на видеоконференция с кмета на Киев Виталий Кличко. Тайпе ще преведе 3 млн. USD дарения директно на украинската столица, като още 5 млн. USD ще бъдат предоставени на шест медицински института в цялата страна.

Тези средства ще бъдат взети от специална банкова сметка, открита от тайванските власти в началото на март за набиране на средства в помощ на Украйна. Над 20 млн. USD от него вече са разпределени между Унгария, Полша, Словакия и други европейски държави, които приемат украински бежанци.

Властите на Тайван осъдиха специалната военна операция на Русия в Украйна. Тайпе обяви намерението си да се присъедини към международните икономически санкции срещу Москва. В тази връзка руското правителство е включило Тайван в списъка на чужди държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Руската федерация, нейните компании и граждани.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

Свързани новини