Отидете към основна версия

3 248 23

Само за ден: 18 китайски военни самолета навлязоха в зоната за идентификация на Тайван

  • тайван-
  • китай-
  • самолети

Военновъздушните сили на Тайпе са изпратили самолети, отправили са радиопредупреждения и са разположили ракетни системи за противовъздушна отбрана, за да ги проследят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо 18 китайски военни самолета са навлезли в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана на Тайван (ADIZ) вчера, съобщиха от Министерството на националната отбрана, цитирани от taiwannews.com.

Сред тях са били шест бойни самолета J-11, шест изтребителя J-16, два бомбардировача Xi'an H-6, два самолета за ранно предупреждение и контрол KJ-500, един самолет за борба с подводници Shaanxi Y-8 и един Самолет за електронна борба Shaanxi Y-8.

Y-8 ASW и двата бомбардировача H-6 са прелетели по югозападните и югоизточните ъгли на тайванския ADIZ, докато другият самолет навлязъл от югозапад, откъдето са регистрирани повечето нахлувания, откакто военните започнаха да ги публикуват през септември 2020 г. .

Военновъздушните сили на Тайван са изпратили самолети, отправили са радиопредупреждения и са разположили ракетни системи за противовъздушна отбрана, за да проследят китайските самолети.

Най-големият брой нахлувания в един ден през 2022 г. досега е ретистриран на 23 януари, когато военните забелязаха 39 самолета на ВВС на Народната освободителна армия (PLAAF).

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини

  • Байдън заплаши да използва военна сила

    Американският президент Джо Байдън обяви, че е готов да използва военна сила, за да защити Тайван, както и готовността на САЩ и други техни съюзници д ...
    23.05.2022
    52 701
    127