Отидете към основна версия

1 448 41

Блинкън: Пращаме военно оборудване за 100 млн. долара на Украйна

  • сащ-
  • антъни блинкън-
  • оръжие-
  • украйна-
  • война

От началото на руска инвазия в Украйна на 24-ти февруари САЩ вече предоставиха военно оборудване на Киев за 3,9 млрд. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън обяви, че на Украйна ще бъде предоставена нова пратка военно оборудване на стойност 100 милиона долара, предаде БНР.

От началото на руска инвазия в Украйна на 24-ти февруари САЩ вече предоставиха военно оборудване на Киев за 3,9 млрд. долара, според американският висш дипломат.

Междувременно Пентагонът потвърди информацията на Блинкън и обяви разрешението за десета военна пратка за Украйна на стойност 100 милиона долара, предаде телевизия CNBC

"Военните възможности в този нов пакет са пригодени да отговорят на критичните украински нужди за днешната битка, тъй като руските сили продължават офанзивата си в Източна Украйна“, каза говорителят на Пентагона Джон Кърби по време на ежедневен брифинг за пресата.

Пакетът военна помощ включва: 18 броя 155 мм гаубици, 18 тактически превозни средства за теглене на 155 мм гаубици, 3 противоартилерийски радара AN/TPQ-36, както и полева техника и резервни части.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.

Свързани новини