Отидете към основна версия

24 288 145

САЩ: Стратегическите планове на Путин в Украйна се провалиха

  • владимир путин-
  • джейк съливан-
  • русия-
  • сащ-
  • украйна-
  • война

Руският диктатор не успя да заличи украинската идентичност

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ смятат, че руската армия не е успяла да реализира стратегическите планове на Владимир Путин във войната срещу Украйна. Това каза на брифинг съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан, предаде „Укрінформ“.

Съливан припомни, че руският диктатор е искал не само да завземе украински земи, но и да заличи украинската идентичност. „Русия вече по същество провали стратегическите си цели в Украйна. Киев оцеля, Харков оцеля, Одеса оцеля, големите градове на Украйна в по-голямата част от територията на страната са в украински ръце. Те са смели и умели защитавани от украинската армия с подкрепата на Съединените щати и съюзниците от НАТО, както и други страни от цял ​свят“, казаха от Белия дом.

Във Вашингтон са убедени, че Путин няма да успее в Украйна. Съединените щати подчертаха, че ще продължат да помагат на украинското правителство. На 24 февруари, по нареждане на Владимир Путин, руската армия започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес. Руските войници извършват военни престъпления на украинска земя срещу цивилното население. Голямата цел на Путин е да анексира още украински територии, след като през 2014 г. окупира незаконно украинския полуостров Крим.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 178 гласа.

Свързани новини