Отидете към основна версия

6 408 31

Антъни Блинкън: Благодаря, Турция!

  • антъни блинкън-
  • мевлют чавушоглу-
  • пшеница-
  • черно море-
  • украйна

Първият дипломат на Вашингтон и турският външен министър Мевлют Чавушоглу са провели разговор по телефона, в който са обсъдили най-новите събития около войната в Украйна, най-вече темата за доставките на зърно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ благодари на Турция за инициативите ѝ, довели до възобновяването на зърнения коридор през Черно море, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Антъни Блинкън и турският външен министър Мевлют Чавушоглу са провели разговор по телефона, в който са обсъдили най-новите събития около войната в Украйна, най-вече темата за доставките на зърно.

Чавушоглу е информирал колегата си от САЩ за инициативите на Турция за осигуряване на гладкото функциониране на споразумението за зърното. Блинкън е изразил благодарността си за инициативите за възстановяване на работата на зърнения коридор.

По време на разговора са били обсъдени също членството на Финландия и Швеция в НАТО и модернизацията на турския флот от бойни самолети F-16.

Министър Чавушоглу е информирал Блинкън и за проекторезолюцията за нулеви отпадъци, която Турция е представила на Общото събрание на ООН.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.

Свързани новини