Отидете към основна версия

2 603 82

Сергей Лавров: Западът не вярва в демокрацията

  • русия-
  • кремъл-
  • сергей лавров

Дипломатът посочи, че Русия е била сред първите, които изпратиха спасители в Турция и Сирия и предоставиха хуманитарна помощ за преодоляване на последиците от опустошителното земетресение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Западните страни не вярват в никаква демокрация, иначе щяха да оставят развиващите се държави на мира, заяви руският външен министър Сергей Лавров на съвместна пресконференция със суданския външен министър Али Садик, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Фактът, че те (западните държави - бел. ред.) обикалят света, опитвайки се да убедят развиващите се страни да осъдят Руската федерация и да подкопаят отношенията с Русия, говори само за едно: те не вярват в демокрацията и в равенството на всички държави на международната арена. В противен случай те ще оставят развиващите се страни на мира и ще зачитат правото им да определят как да се държат в световните дела", каза Лавров.

Посещенията на представители на западни държави в Африка няма да повлияят на отношенията на Русия с африканските партньори, добави Лавров.

Той също посъветва германските политици да обърнат внимание на своите колеги от ЕС и Германия в отговор на изказването на германския министър на отбраната Борис Писториус, че светът уж би бил по-добро място без руския президент Владимир Путин.

"Чухме много хапливи изказвания от германски политици. Но по отношение на това … от кого би трябвало да се отърве светът, мисля, че трябва да започнат с процеса на изучаване на колегите си от ЕС около тях и всъщност да разгледат вътрешногерманската политика", заяви руският външен министър.

Лавров също така посочи, че Русия е била сред първите, които изпратиха спасители в Турция и Сирия и предоставиха хуманитарна помощ за преодоляване на последиците от опустошителното земетресение.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 62 гласа.

Свързани новини