Отидете към основна версия

7 639 49

За първи път САЩ ще проведат подобно военно учение, заплашиха ги с безпрецедентен отговор

  • южна корея-
  • сащ-
  • китай-
  • северна корея-
  • учение-
  • военни учения-
  • ядрени оръжия

Северна Корея днес заплаши САЩ и Южна Корея с безпрецедентен отговор

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ и Южна Корея ще проведат следващата седмица учение във Вашингтон за планиране на стратегия за разубеждаване за извършване на ядрена атака, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Учението ще се проведе на 22 февруари в Пентагона и в него ще участват високопоставени представители от двете страни, обяви южнокорейското министерство на отбраната. Двете държави за първи път ще проведат подобно учение. Те се договориха за него миналата година и решиха да го правят всяка година. По време на него ще бъдат симулирани компютърно нападения от страна на Северна Корея и ще се разработят планове за отреагирането им.

На 23 февруари делегациите на двете страни ще посетят и военноморската база "Кингс бей" в Джорджия, в която са разположени ключовите американски ядрени подводници. От южнокорейска страна делегацията за учението ще бъде ръководена от заместник-министъра на отбраната Хео Те-кюн, а от американска страна от Сидхарт Мохандас, заместник-министър на отбраната за Източна Азия, и от Ричард Джонсън, заместник-министър на отбраната за ядрената политика и политиката за противопоставяне на оръжията за масово поразяване.

Същевременно Северна Корея днес заплаши САЩ и Южна Корея с безпрецедентен, постоянен и силен отговор на планираните от тях учения и обвини двете страни, че увеличават напрежението в региона, предаде севернокорейската агенция КЦТА, цитираща севернокорейското министерство на външните работи.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.

Свързани новини