Отидете към основна версия

1 264 29

Втори мандат: Байдън обявява плановете си следващата седмица

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия

Президентът, който вече е най-възрастният човек, избиран някога на този пост, ще трябва да се пребори и с опасенията на избирателите относно неговата пригодност за работа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Джо Байдън планира да стартира кампанията си за преизбиране през 2024 г. с пускането на видеоклип следващата седмица, съобщи в. "Вашингтон пост", позовавайки се на хора, запознати с плана.

Твърди се, че помощниците му финализират плановете за видеото, което се очаква да бъде пуснато във вторник, за да съвпадне с четиригодишнината от старта на кампанията му през 2020 г.

Байдън неофициално е изразил желанието си да се кандидатира за втори мандат, но все още не е направил официално изявление.

Хората, които говориха при условие на анонимност, за да обсъдят вътрешните обсъждания, заявиха, че не са наясно, че е взето окончателно решение за времето, но че Байдън е гледал към вторник, 25 април, четири години след като той влезе в надпреварата за 2020 г.

Очаква се предстоящото изявление да бъде под формата на видеоклип, пуснат до поддръжниците.

80-годишният Байдън неведнъж е заявявал, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат, но според съветниците му не е изпитвал особена нужда да се впуска в предизборна кампания, тъй като не е изправен пред значителна опозиция за номинацията на своята партия.

Това ще бъде значително по-различно преживяване от това преди четири години, когато Байдън беше отписван от голяма част от политическия естаблишмънт, докато не затвърди подкрепата си като кандидата, за когото демократите смятаха, че е най-подходящ да победи тогавашния президент Доналд Тръмп, докато бушуваше пандемията от коронавирус.

Този път той ще трябва да жонглира с предизвикателството да се бори за преизбиране и същевременно да управлява страната.

Президентът, който вече е най-възрастният човек, избиран някога на този пост, ще трябва да се пребори и с опасенията на избирателите относно неговата пригодност за работа.

Той отхвърли тези опасения, като каза на избирателите да "ме наблюдават", а помощниците му твърдят, че планира да проведе активна кампания преди изборите.

Джо Байдън е поканил във Вашингтон през следващата седмица водещи донори на демократите, които се очакваше да вечерят с него и да проведат стратегическа сесия с главните му политически съветници.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини