Отидете към основна версия

2 324 19

14-годишен започва работа при Илон Мъск

  • илон мъск-
  • вундеркинд-
  • сащ-
  • кайран куази-
  • spacex

Той е само на 14 години, но вече приключва с обучението си

Снимка: Shutterstock

Той започва следването си преди три години, когато е едва на 11. Сега се дипломира по специалността информатика и само на 14-годишна възраст вече е инженер.

Така започва публикация на АРД за 14-годишния талант Кайран Куази. Идния месец той трябва да започне работа на пълен работен ден в космическата компания SpaceX на Илон Мъск, научаваме от публикацията.

Вундеркинд

Когато е на 2 години, той вече съставя цели изречения. В трети клас родителите и учителите му забелязват, че това, което му дава училището, в неговия случай е крайно недостатъчно. Затова детето започва да взима специални уроци.

В четвърти клас вече владее 19 езика за програмиране, разказва самият Куази в интервю за канал в Ютюб. А по-късно в университета дори започва да дава уроци по диференциално и интегрално смятане, тригонометрия, статистика и компютърно програмиране.

От юли на работа в SpaceX

През юли Куази ще започне работа в компанията на Илон Мъск SpaceX. За тази цел той ще се премести с майка си в Редмънд, щата Вашингтон. Отделът, в който ще работи момчето, е "Старлинк" - там той ще се грижи за сателитните технологии. Работното му време ще е 40 часа на седмица - законите на щата Вашингтон в САЩ не позволяват на хора на неговата възраст да работят повече от това.

След две години Кайран Куази ще може да изкара шофьорска книжка, след четири ще може да гласува на избори, а след седем ще може да изпие и първата си бира, посочва шеговито АРД.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.

Свързани новини