Отидете към основна версия

1 407 4

Двама убити при престрелка пред консулството на САЩ

  • саудитска арабия-
  • джеда-
  • сащ-
  • взрив-
  • консулство

Стрелецът е убит при престрелка с органите за сигурност

Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама души са загинали при престрелка пред консулството на САЩ в саудитския пристанищен град Джеда, съобщи Саудитската агенция по печата (СПА), цитирана от БТА.

Стрелецът е убит вчера при престрелка с органите за сигурност в близост до сградата на консулството, заяви полицейски служител, цитиран от ДПА.

"Лице, возещо се в автомобил, спря вчера близо до сградата на консулството на САЩ в Джеда и излезе с огнестрелно оръжие в ръка", заяви говорител на регионалната полиция в Мека. Той добави, че служители по сигурността са се намесили, и в резултат на развилите се събития, стрелецът е бил убит.

Непалски гражданин, който е работел като охранител в консулството, е получил наранявания, вследствие на които по-късно е починал.

СПА съобщи, че е започнато разследване, за да се установят обстоятелствата на трагедията. Саудитските медии не съобщават за пострадали американски граждани. Трагедията се разигра преди Деня на независимостта на САЩ, отбелязван на 4 юли. През 2016 г. атентатор самоубиец се взриви близо до консулството на САЩ в Джеда, при което двама служители по сигурността получиха леки наранявания.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини