Отидете към основна версия

1 563 26

Германия помага на Монголия да намали зависимостта си от Русия и Китай

  • монголия-
  • улан батор-
  • аналена бербок-
  • зависимост-
  • русия-
  • китай

Германският външен министър е на посещение в столицата на страната

Източник: БГНЕС

Споразумението между Германия и Монголия за разширяване на икономическото сътрудничество с цел намаляване на зависимостта им от Русия и Китай е потвърдено от ДПА.

Германският министър на външните работи, Аналена Бербок, заяви по време на срещата си с монголския външен министър, Батцецег Батмунхийн, в Улан Батор, че има потенциал за по-добро използване на общия икономически потенциал в областта на бизнеса, суровините и възобновяемите енергийни източници. Тя подчерта значението на диверсификацията и избягването на икономическа зависимост, която може да бъде използвана като оръжие в днешния свят.

Монголия е известна с богатството си от суровини, включително въглища, мед, злато, уран и редкоземни метали. Тези ресурси са от съществено значение за разширяването на използването на възобновяеми източници и производството на батерии и полупроводници. Въпреки това, Монголия е ограничена от липсата на морски достъп и се намира между Русия и Китай, предаде БТА.

Бербок подчерта важността на съвместния ангажимент към международните правила и норми, както и сътрудничеството в ООН и ОССЕ. Тя изрази желанието за засилване на сътрудничеството между двете страни. Батцецег Батмунхийн също подкрепи разширяването на стратегическото партньорство между Германия и Монголия и насочи вниманието към необходимостта от по-широко сътрудничество в международния мироопазващ контекст, включително мироопазващите мисии на ООН.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.

Свързани новини