Отидете към основна версия

3 954 48

Напрежение! САЩ отказаха визи на руски представители за участие в среща в Сиатъл

  • русия-
  • сащ-
  • сиатъл-
  • анатолий антонов

Входни визи за служители на няколко министерства и правителствени ведомства не бяха издадени, каза Антонов и обвини САЩ в дискриминация на руската делегация и политизиране на срещата

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският посланик във Вашингтон, Анатолий Антонов, каза, че САЩ са отказали входни визи на някои руски представители, които са планирали да пътуват до Сиатъл за участие в срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС), предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Входни визи за служители на няколко министерства и правителствени ведомства не бяха издадени", каза Антонов и обвини САЩ в дискриминация на руската делегация и политизиране на срещата.

„Отбелязваме абсолютно неприемливите действия на Вашингтон като настоящ председател на тази авторитетна многостранна платформа в рамките на провеждащия се в Сиатъл трети кръг от прояви на високопоставени длъжностни лица във форума. Освен политизирането на дискусиите чрез поставяне на дневен ред на странични въпроси САЩ отново по най-груб начин злоупотребяват със статута си на страна домакин, като дискриминират руското участие. Не бяха издадени визи едновременно на представители на няколко министерства и ведомства. Освен това отбелязваме нарастващи случаи на отказ на възможността (руски представители) да се включат в ключови заседания по видеовръзка", каза руският дипломат, цитиран от ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 35 гласа.

Свързани новини