Отидете към основна версия

1 444 39

САЩ със санкции срещу още 150 физически лица и компании, поддържащи Путин

  • сащ-
  • санкции-
  • путин-
  • русия-
  • война-
  • доставки

Главната цел на тези санкции е насочена към прекъсване на руските вериги за военни доставки и ограничаване на достъпа на руския президент до оборудване, технологии и услуги

Източник: БГНЕС

Съединените щати наложиха санкции срещу още 150 физически лица и компании, които се свързват с подкрепа за руския президент Владимир Путин, съобщават Държавният департамент и министерството на финансите на САЩ. Главната цел на тези санкции е насочена към прекъсване на руските вериги за военни доставки и ограничаване на достъпа на Путин до оборудване, технологии и услуги, необходими за водене на военната активност в Украйна.

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън, коментира, че санкциите имат за цел да се прекратят дейностите, свързани с агресията на Русия срещу Украйна и да се накажат онези, които са се възползвали от този конфликт и близостта си до руския режим, цитира dariknews.bg.

Много от санкциите са насочени към руската промишленост, включително компании като "Трансмаш", "Автоваз", "Москвич" и "Союз". Освен това, санкции са наложени и на големи руски металургични и минни компании, включително "Газпромстрой" - строителното подразделение на "Газпром" и "АГД Даймондс" - втората по големина руска диамантена компания.

Санкции са били наложени и срещу компании от трети страни, като две турски фирми, които се предполага, че доставят части за строителството на дронове в Русия.

Украинската президентска канцелария изрази благодарност към правителството на САЩ за тази решителна стъпка.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини