Отидете към основна версия

1 090 12

Силна подкрепа! Американският президент Джо Байдън обмисля посещение в Израел

  • сащ-
  • израел-
  • хамас-
  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху

В интервю за Си Би Ес, излъчено в неделя, Байдън все пак предупреди Израел да не окупира повторно Газа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля посещение в Израел в следващите дни, но все още нищо не е решено окончателно, е заявил в неделя високопоставен източник от американското правителство, цитиран от Асошиейтед прес, пише БТА.

Информацията за евентуалното пътуване на Байдън идва, докато държавният секретар Антъни Блинкън е на обиколка в Близкия изток през последната седмица в опит да предотврати разрастването на войната на Израел с „Хамас“ в по-широк регионален конфликт. Американският президент заяви категорична подкрепа за Израел и негово посещение там би било ясен знак за подкрепата на САЩ след нападението на „Хамас“ на 7 октомври. Източникът на Асошиейтед прес, който е пожелал да остане неназован, не е коментирал в детайли вътрешните дискусии за евентуално пътуване на Байдън в Израел.

В интервю за Си Би Ес (CBS), излъчено в неделя, Байдън все пак предупреди Израел да не окупира повторно Газа. „Мисля, че това би било голяма грешка. Вижте, това, което стана в Газа, според мен е „Хамас“, а крайните елементи на „Хамас“ не представляват целия палестински народ. И смятам, че би било грешка от страна на Израел да окупира отново Газа“, каза американският президент, който обаче добави, че елиминирането на екстремистите е необходимост.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.

Свързани новини