Отидете към основна версия

6 297 40

Посолството на САЩ в Казахстан с призив към съгражданите си

  • казахстан-
  • сащ-
  • посолство

Да бъдат бдителни във връзка с напрежението в Близкия Изток

Снимка: М. Богданова ©

Посолството на САЩ в Казахстан призовава американските граждани в Казахстан да бъдат бдителни и да предприемат повишени мерки за лична сигурност поради ситуацията в Близкия изток. Това се посочва в съобщение на американската дипломатическа мисия.

„Посолството на САЩ в Астана призовава гражданите на САЩ в Казахстан да останат бдителни и да бъдат повишени по отношение на проблемите с личната безопасност, тъй като напрежението в Близкия изток нараства“, се казва в изявлението.

В него се отбелязва, че „настоящият конфликт може да доведе до терористи, които се опитват да атакуват меки цели, за които се смята, че са свързани с интересите на САЩ, Запада и Израел, като културни институции, места за поклонение и популярни туристически зони“.

На 3 ноември президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев обяви, че републиката ще предостави хуманитарна помощ на Палестина в размер на 1 млн. USD, отбелязвайки, че „цивилните в ивицата Газа стават жертви на конфронтацията“. Той също така се изказа в полза на разрешаването на „всякакви конфликти“ изключително чрез мирни преговори и дипломатически диалог.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.

Свързани новини