Отидете към основна версия

3 990 71

Москва за новата военна помощ: Успокояват Киев, защото е на ръба на поражението

  • русия-
  • украйна-
  • анатолий антонов-
  • володимир зеленски-
  • оръжие

Посланик Анатолий Антонов обяви още, че всякакви доставки на западни оръжия за постсъветската държава са удължаване на агонията на фалиралия киевски режим

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Последният пакет военна помощ от САЩ за Киев се превърна в хапче за успокоение за украинското правителство, което е на ръба на пълен крах. Това заяви в понеделник руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"Съобщението за поредната доставка на американско оръжие за режима не е нищо повече от хапче за успокоение, приготвено за украинския президент Владимир Зеленски от задгранични "доброжелатели", отбеляза дипломатът.

Неговият коментар беше публикуван в Telegram канала на руското посолство в Съединените щати.

Според Антонов ситуацията в украинското правителство и на фронта е на ръба на пълен крах.

Той обърна внимание на факта, че Пентагонът обяви "смъртоносния подарък" в навечерието на 10-ата годишнина от Евромайдана. "Трагичният символизъм на "благотворителността" на Вашингтон се състои в това, че авторите и идеолозите на антируската кампания сякаш ясно дават да се разбере на украинците: те все още са в играта и продължават да се залага на тях. фактът, че благодарение на тези оръжия ще се пролее кръвта на хиляди хора, тук не се приема.За военно-промишления комплекс на Съединените щати има значение само едно - печалбата от "проекта Украйна", подчерта Антонов.

"Важно е Западът да разбере: Русия, която се бори за своите национални интереси и сигурност, не може да бъде победена на бойното поле", каза посланикът.

Той добави, че всякакви доставки на западни оръжия за постсъветската държава са "удължаване на агонията на фалиралия киевски режим".

Припомняме, че късно в понеделник Пентагонът съобщи, че Вашингтон ще отпусне допълнителен пакет от военна помощ на Киев в размер на $100 млн. Той включва противотанкови оръжия и ракети за системи за противовъздушна отбрана.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 50 гласа.

Свързани новини