Отидете към основна версия

24 Ноември, 2023 19:00, обновена 24 Ноември, 2023 19:00 2 907 23

Споразумението работи! "Хамас" освободи първите израелски заложници, Катар съобщи за пускането на 39 палестинци

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • заложници-
  • бенямин нетаняху

Предаването на заложниците е станало в болница в град Хан Юнис в южната част на ивицата Газа, предаде ДПА, като се позова на израелски медии

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Хамас" освободи днес първите 13 израелски заложници и 12 тайландци, които бяха отвлечени на 7 октомври, съобщават израелски и палестински източници от силите за сигурност, цитирани от Франс прес, пише БТА.

Източник от израелските сили е съобщил, че те са посрещнали 13 израелски заложници. Два близки до "Хамас" източника съобщиха по-рано, че тези заложници, сред които има жени и деца, са били предадени на Международния комитет на Червения кръст в ивицата Газа, преди да преминат в Египет.

В същото време бяха освободени и 12 тайландци, съобщи в "Екс" премиерът на страната Срета Тависин. Информацията беше потвърдена от източник от "Хамас", който го определи като "жест".

Катар обаче съобщи, че освободените тайландци са само 10. Освен тях е бил освободен и един филипинец, уточни АФП.

Същевременно 39 палестински жени и деца, намиращи се в израелски затвори, бяха освободени днес като част от споразумението между Израел и "Хамас", съобщи катарското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини