Отидете към основна версия

2 Декември, 2023 19:39, обновена 2 Декември, 2023 19:39 9 122 34

7,6 по Рихтер удари Минданао! Вълни цунами наближават Япония, Филипините и Индонезия

  • филипини-
  • земетресение-
  • цунами-
  • рихтер

Филипинската сеизмологична агенция каза, че първите вълни цунами ще достигнат страната преди полунощ и може да продължат с часове

Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 7,6 днес разтърси Минданао, Филипините, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен център, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Земетресението е било на дълбочина 63 километра, допълва сеизмологичният център.

Американската система за предупреждение за опасност от цунами съобщи, че има опасност от цунами в следствие на земетресението.

Тихоокеанският център за предупреждение за опасност от цунами съобщи, че въз основа на магнитуда и местоположението на земетресението се очаква вълните да засегнат Филипините, Индонезия, Палау и Малайзия.

Филипинската сеизмологична агенция каза, че първите вълни цунами ще достигнат страната преди полунощ и може да продължат с часове.

Предупреждение за цунами бе издадено днес за западното тихоокеанско крайбрежие на Япония след силното земетресение във Филипините, предаде Ройтерс, като се позова на Японската метеорологична служба.

Цунамито вероятно ще бъде с височина 1 метър и ще достигне Япония около 1:30 часа местно време (16:30 часа по Гринуич), съобщи обществената телевизия в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.

Свързани новини