Отидете към основна версия

7 Декември, 2023 03:30, обновена 7 Декември, 2023 03:30 4 700 55

Три са жертвите при стрелбата в университетския кампус в Невада, един е тежко ранен ВИДЕО

  • лас вегас-
  • стрелба-
  • невада-
  • сащ

Полицията на Лас Вегас съобщи, че нападателят е мъртъв

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Трима души са убити и един тежко ранен при стрелбата в университета UNLV в Лас Вегас, за която ФАКТИ съобщи.

Полицията потвърди, че заподозреният стрелец в кампуса „е открит и е мъртъв“

Стрелбата бе извършена около 11.45 сутринта местно време, уточниха от полицейското управление в Лас Вегас. Студенти и преподаватели са били принудени да се барикадират в класни стаи и общежития в кампуса, след като получават сигнал за стрелец в района, пише Гардиън.

Приблизително в 12:30 часа местно време от полицейското управление заявиха, че заподозреният е „намерен и е починал“, но не споделиха повече подробности за стрелеца и казаха, че все още няма информация за възможен мотив. Също така не е ясно как е загинал заподозреният и не разкриха никаква информация за самоличността на жертвите.

Длъжностни лица казаха, че няма продължаваща заплаха и че полицията е установила гореща линия за хора, засегнати от стрелбата.

„Това не е тест“, написаха от университета в ранен пост в Екс, предупреждавайки за заплахите, отбелязвайки, че има съобщения за стрелец близо до сграда на бизнес училище, наречена Beam Hall.

Винсент Перес, професор по английски език в учебното заведение, заяви, че е чул поредица от повтарящи се ехтящи изстрели, които са го накарали да си помисли, че "навън да убиват хора”.

Трима студенти казаха пред NBC News, че правели презентация, когато научили за стрелеца и трябвало да бъдат евакуирани.

След като бе обявено, че заподозреният е мъртъв, от университета казаха, че полицията продължава да евакуира сградите и че всички висши учебни заведения на UNLV и Невада ще останат затворени до края на деня.

Държавният университет, дом на повече от 30 000 студенти, се намира на около миля и половина от Лас Вегас. Кампусът е недалеч от мястото на клането през 2017 г., когато на на музикален фестивал на открито бяха убити 58 души и ранени стотици други – най-смъртоносната масова стрелба в новата история на САЩ.

Докладите от сряда идват ден след поредица от стрелби в Остин, Тексас, оставили шестима убити и трима други ранени, а по случая бе обвинен бивш военен.

По-рано тази седмица САЩ счупиха собствения си рекорд за най-смъртоносни масови стрелби за една година.

Серия от убийства доведе до 38 случая. Предишният връх беше 36, поставен миналата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини