Отидете към основна версия

970 9

Сърбия и Египет със съвместно военно учение

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • египет-
  • абдел фатах сиси

Вучич и Сиси обсъдиха войната в Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич по време на посещение в Египет обсъди конфликта в Украйна с колегата си Абдел Фатах ал Сиси и обяви съвместни военни учения на двете армии в близко бъдеще.

„Двамата изразихме желанието си за световен мир. Преди беше глупаво да се каже това, но днес е рядкост и на практика е табу, тъй като само на малък брой държави е позволено да призовават за мир, а не за поражение на едната страна. Днес съм благодарен на президента Ел-Сиси за неговите мъдри думи както относно украинската криза и конфликта, така и по други въпроси в света. Сърбия и Египет споделят мнението, че мирът е важен и необходим“, подчерта Вучич.

„Обсъдихме всички геополитически въпроси, говорихме за конкретни видове сътрудничество от селското стопанство до военно-техническото сътрудничество. Съвсем скоро ще се проведат съвместни учения на сръбската и египетската армия, преди всичко нашите специални части“, уточни държавният глава.

На 13 юли лидерите на двете страни подписаха споразумение за свободна търговия, както и още 10 споразумения и меморандуми в различни области.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини