Отидете към основна версия

2 607 45

Още гласове срещу Джо Байдън: Демократическата партия ще понесе тежки поражения, ако той остане начело

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия

Най-малко 19 демократи от двете камари на американския Конгрес призоваха публично Байдън да прекрати кампанията си след колебливото му представяне на дебата срещу бившия президент Доналд Тръмп миналия месец

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Конгресменът Адам Шиф, демократ от щата Калифорния, който се кандидатира за Сената на САЩ, е предупредил донори на частна среща, че партията му изглежда ще понесе тежки поражения, ако президентът Джо Байдън продължи предизборната си кампания, пише в. "Ню Йорк Таймс", цитирана от БТА.

"Ако той е нашата номинация, смятам, че ще загубим", привежда цитат от думите на Шиф американският вестник, като се позовава на източник с достъп до записа от проява за набиране на средства миналата събота в Ню Йорк.

"И е напълно, напълно възможно да загубим Сената, както и да загубим своите шансове да си върнем Камарата на представителите", е казал още Шиф според източника.

Агенция Ройтерс отбелязва, че говорител на кампанията на Шиф не е отговорил още на искане за коментар.

Най-малко 19 демократи от двете камари на американския Конгрес призоваха публично Байдън да прекрати кампанията си след колебливото му представяне на дебата срещу бившия президент Доналд Тръмп миналия месец. Байдън обаче многократно заяви, че смята да остане в надпреварата.

Републиканците сега имат мнозинство с 220 срещу 213 гласа в Камарата на представителите, а демократите - с 51 срещу 49 гласа в Сената.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини