Отидете към основна версия

2 011 0

Експерт: Изчезналият самолет е променил маршрута си

  • самолет-
  • васил велков-
  • малайзия-
  • мистерия-
  • изчезнали самолет

Те не са тръгнали по маршрута, а са тръгнали към Малакския пролив

Изчезналият малайзийски самолет е променил маршрута си. Това заяви пред БНТ експертът по сигурността Васил Велков.

“Те не са тръгнали по маршрута, а са тръгнали към Малакския пролив, намалили са височината. Никой не може да каже каква е причината за намаляване на височината”, коментира той. Самолетът обаче най-много до час е трябвало да набере необходимата височина.

Експертът също е на мнение, че теорията за тероризъм може да отпадне както и версията за взрив. “Ако самолетът се беше взривил във въздуха, части от него, багажът, леките материали за изолация, щяха да се разпилеят на площ 50-60 км. Нещичко щеше да е останало на повърхността на морето. Аеропланът кара и 80 тона гориво, ако беше паднал, щеше да има следи”, каза още експертът.

Относно мистерията със звънящите мобилни телефони, Велков заяви, че не е специалист в тази област, но се чуди защо до сега операторите не са локализирали от къде идва сигналът.

Васил Велков спомена някои от многобройните версии за изчезването на самолета - капитанът да е психясал, самолетът да е насочен към голяма дълбочина в океана или на борда да се е качил голям длъжник. "Вторият пилот и друг път е вкарвал пасажери в кабината", коментира експертът.

“Не мисля, че ще намерят самолета или живи пътници, посочи Васил Велков и отказа да приеме теорията, че  този регион е като черна дупка както Сахара  – при тази наситеност на високи технологии там и гъстотата на населението няма как да не бъде забелязан самолета.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини