Отидете към основна версия

5 925 156

Зеленски: Войната е близо до края си

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • путин-
  • владимир путин

Украинският президент заяви, че Путин се страхува от операцията на украинската армия в Курск, защото руснаците са осъзнали, че той не може да ги защити

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че войната с Русия е „по-близо до края си“, отколкото мнозина смятат, и призова съюзниците да укрепят украинската армия.

„Планът за победа е укрепване на Украйна“, каза Зеленски по време на интервю в предаването Good Morning America по телевизия ABC. "Ето защо ние молим нашите приятели, нашите съюзници, да ни подсилят. Това е много важно."

„Мисля, че сме по-близо до мира, отколкото си мислим“, продължи той. „Ние сме по-близо до края на войната. Просто трябва да сме много силни, много силни“.

Коментарът на Зеленски бе направен на фона на посещението му в САЩ, където се очаква да представи на американския президент Джо Байдън украинския „план за победа“. Не се разкриват детайли от него, но Киев отдавна призовава западните си съюзници да разрешат удари на руска територия със западни ракети.

Искането на Зеленски идва на фона на тежките боеве в Източна Украйна, както и седмици след нахлуването на Украйна в района на Курск в Русия. Зеленски каза, че Путин се „страхува“ от Курската операция на ЗСУ. „Вярно е. Той много се страхува“, каза Зеленски. "Защо? Защото хората му видяха, че той не може да защити... че не може да защити цялата си територия."

Украинският лидер заяви, че само от "силна позиция" Украйна може да "натисне Путин да спре войната".

Решителните действия на ръководството на САЩ сега могат да ускорят края на руската агресия срещу Украйна през следващата година, заяви президентът Володимир Зеленски след среща с двупартийна делегация от Конгреса на САЩ, предаде по-рано днес агенция "Ройтерс". "Сега, в края на годината, имаме реална възможност да засилим сътрудничеството между Украйна и Съединените щати", написа Зеленски в публикация в приложението "Телеграм". "Решителните действия сега могат да ускорят справедливия край на руската агресия срещу Украйна идната година“, допълни Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 112 гласа.

Свързани новини