Отидете към основна версия

2 562 104

Българите в Ливан: Истински кошмар

  • ливан-
  • българи

Те разказват за бомбардировките и страха

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Паника и ужас в Бейрут след масирания ракетен обстрел от Израел и убийството на лидера на “Хизбула” Хасан Насрала. В столицата на Ливан живеят 2 милиона и половина души, сред тях и много българи.

Две българки се оказаха в истинска близост до бомбардировките в ливанската столица Бейрут. Дошли тук, преследвайки любовта, днес търсят изход, заради война. "С първия взрив, който беше много силен, на бегом, то всъщност е една паник атака, търсят се родата- деца, съпруг. Съпругът ми не беше вкъщи, тръгнах да бягам и да го търся къде е. Просто изключваш какво става. Втори взрив. Те са един след друг, секунди. Децата! Децата да си ги гушна и да видя, че са край мен. И най-важното- далече от прозорците", каза Ана Антонова Берро, цитирана от Нова телевизия.

Петя Николова Абу Шедид е пред статуята на Дева Мария в района Хариса. В деня след взривовете тук идват десетки. За да се помолят. "Доколкото знам и в следващия град имаше бомбардирани, горе в планината, до ски пистата - пак бомбардираха. Това е християнската част, по принцип трябва да е спокойно при нас", каза тя. Петя бяга от войната и търси помощ от дипломатите ни в Ливан.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 17 гласа.

Свързани новини