Отидете към основна версия

967 24

Израелски заложник е бил убит в ивицата Газа

  • газа-
  • ивица газа-
  • израел-
  • палестина-
  • заложник-
  • хамас

Израел отбелязва днес годишнина от безпрецедентното нападение на своя земя, извършено от "Хамас"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Форумът на семействата на хората, отведени в плен в ивицата Газа на 7 октомври миналата година, обяви смъртта на израелски заложник, убит точно една година след отвличането му от музикалния фестивал "Нова" при нападението на ислямисткото палестинско движение "Хамас" в южната част на Израел, предаде Франс прес, съобщи БТА.

"Форумът на семействата на заложниците оплаква убийството на Идан Щиви", 28-годишен, чието тяло все още е в Газа, се казва в изявлението. То беше направено днес, когато Израел отбелязва първата годишнина от деня с най-много жертви в историята на страната.

Израел отбелязва днес годишнина от безпрецедентното нападение на своя земя, извършено от палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври. То предизвика войната в ивицата Газа, която след това се разпространи в съседен Ливан срещу "Хизбула".

По повод първата годишнина от най-смъртоносния ден в Израел от създаването му през 1948 г. държавният глава Ицхак Херцог ще председателства възпоменателна церемония в Сдерот, един от най-тежко засегнатите градове, съобщи АФП.

Броят на загиналите при това нападение възлиза на 1205 души, повечето от които цивилни, става ясно от преброяването на АФП, основано на официални израелски данни и включващо заложници, които са загинали или са били убити в плен в ивицата Газа.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини