Last news in Fakti

22 Юли, 2014 13:26 1 546 1

Тленните останки от полет MH17 пристигнаха в Харков

  • боинг 777-
  • mh17-
  • украйна

Междувременно в глобалната мрежа се появиха снимки, показващи проруски сепаратисти как плячкосват багажа на пътниците

Влакът с хладилни вагони, в които се съхраняват останките от сваления над Източна Украйна боинг 777 на Малайзия еърлайнс, пристигна в град Харков, напускайки по този начин територията, която се контролира от проруските сепаратисти, съобщава Би Би Си.

Това става след дни на натиск от международната област над непризнатите власти в Донецк и обвинения към Кремъл, че пътническият самолет е бил свален.

Повечето от тези, които умряха във фаталния полет, са холандски граждани и останките им ще бъдат изпратени от координационния център в Харков до Холандия за идентифициране и съдебно-медицинска експертиза, уточнява АП.

Украинското правителство заяви, че ще направи „всичко възможно“ това да се случи още днес (във вторник-бел.ред), отбелязва РБК-Украйна.

Налице е международна загриженост, че мястото на катастрофата не е правилно проучена и има риска, че ценно свидетелство може да липсва.

Западните анализатори отбелязват, че има все повече доказателства, че полет MH17 е бил ударен от руска ракета, изстреляни от позиции на бунтовници, но Кремъл обвинява украинските правителствени сили.

Междувременно проруските сепаратисти предадоха на малайзийските власти двете черни кутии от сваления боинг.

Миналият четвъртък полет MH17 на Малайзия еърлайнс беше свален в район над Източна Украйна, контролиран от проруските сепаратисти, убивайки 298 души на борда.

Междувременно в глобалната мрежа се появиха снимки, показващи проруски сепаратисти как плячкосват багажа на пътниците. От Холанската банкова асоциация обявиха, че са блокирали всички карти на пътувалите във фаталния полет, за да се избегнат злоупотреби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    0 0 Отговор
    Какво ще кажете "драги" русофили ? Снимката говори всичко !!!!! Пак САЩ ли са виновни ??? Потресена съм !!!!
Новини по държави: