Last news in Fakti

25 Март, 2015 18:25 2 044 0

Откриха корпуса на втората черна кутия

  • катастрофа-
  • самолет-
  • germanwings-
  • германия-
  • франция
Откриха корпуса на втората черна кутия - 1
Снимка: АР/БТА

Открит е корпусът на втората черна кутия от катастрофиралия вчера Airbus A320 на нискотарифния авиопревозвач Germanwings, извършващ полет от Барселона за Дюселдорф. Самата кутия обаче не е намерена. На нея трябва да са записани техническите параметри от полета. Това каза френският президент Франсоа Оланд пред журналисти в градчето Сен Лез Алп. „Намерен е корпусът, но не и самата кутия. Започната е работа по разшифроването на първата черна кутия”, каза той.

Първата черна кутия, която трябва да хвърли яснота върху това какво се е случило в кабината на самолета и какви разговори са се водили там, както и между пилотите и наземните диспечъри, е предадена в Париж в Бюрото по анализ и разследване на произшествия в транспорта. Той е повреден, но експерти твърдят, че информацията от него може да бъде свалена. Разшифроването ще се състои от два етапа. Първият е да се свали информацията от разговорите, което ще стане сравнително бързо. Вторият е да бъдат анализирани страничните шумове, което може да отнеме няколко седмици.

Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд посетиха днес Сен лез Алп. Преди да кацнат в градчето те огледаха от хеликоптер мястото на трагедията. По-късно към тях се присъедини премиерът на Испания Мариано Рахой. Тримата лидери поставиха цветя в памет на жертвите, както и на място се запознаха с хода на разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА