Last news in Fakti

18 Април, 2014 18:04 2 260 3

Сепаратистите в Украйна торпилират споразумението в Женева

  • киев-
  • украйна

В Славянск пред кметството има барикади, а макар и малобройни, проруските протестиращи отказват да се оттеглят

Руските сепаратисти в Източна Украйна се отметнаха в постигната в Женева договорено между САШ, Русия, ЕС и Украйна за спадане на напрежението в родина им, отбелязва Би Би Си. Западът и Русия се договориха за разпускането на въоръжените групи и освобождаването на окупираните административни сгради в Донецка област. Окупаторите обаче обявиха, че смятат новото правителство в Киев за нелегитимно и няма да се откажат от исканията си за референдум.

Те остават непреклонни дори и пред изразеното желание за изработване на нова конституция, която да засили федерализма.

В Славянск пред кметството има барикади, а макар и малобройни, проруските протестиращи отказват да се оттеглят.

Очаква се 6 изтребителя Ф-18 на Канада да кацнат в Полша. Франция също изпраща бойни самолети, за да гарантира на сигурността на Прибалтика.

Русия е свързана със сепаратистите в Източна Украйна и е планирала провъзгласяване независимостта на източните области.

Това казва в интервю за германското сп. „Фокус“ Карл-Георг Велман, член на комисията по международни въпроси в Бундестага.

Междувременно властите в Украйна обявиха за издирване сина на сваления президент Виктор Янукович – Александър, е заподозрян в подправяне и фалшификация на документи, както и в изготвянето и издаването на фалшиви документи. Престъплението се наказва с лишаване от свобода в срок от 2 до 5 години


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    9 0 Отговор
    Ало Стефанаки, какви са тези заглавия бе?? Кого манипулираш ти бе?!? Ето ти ново правилно заглавие: "Про-европейските превратаджии в Киев торпилират споразумението в Женева. Законната власт в Славянск засилва охраната на кметството. Многобройни протестиращи са готови за бой с американско-европейските агресори."
  • 2 Монго

    7 0 Отговор
    На "Майдана" бяха революционери, сега са...сепаратисти, терористи и всякви, които не отърват на САЩ.
  • 3 Десислава Димитрова

    0 8 Отговор
    на майдана имаше политически искания сега искат оцепване от държавата.за да ви е по-лесно едно също ли е ако протестиращите в бг свалят правителството и турците да решат в знак на протест, че е паднало правителството да се отцепят от българия?
Новини по държави: