Отидете към основна версия

3 614 20

Нови слухове за Mazda6 Coupe

  • mazda-
  • mazda6-
  • rx-7

Mazda подготвя спортно купе на базата на "шестицата", което ще се пробва срещу BMW 4er и останалите звезди в сегмента, твърди AutoExpress. Британското списание рядко цитира източниците си на информация, но публикацията потвърждава упорити слухове с давност поне 2 години. Англичаните дори си позволяват да посочат конкретен срок за дебюта на новата модификация. Ако сведенията им отговарят на истината, двувратката ще се присъедини към седана и комбито през 2016 г.

След Mazda6 Coupe японците ще покажат прототип и на класически спортист, който ще наследи RX-7. Както повелява традицията, автомобилът ще се оборудва с Ванкелов двигател с мощност над 500 к.с. Серийната версия обаче надали ще бъде готова преди 2020 г.

Носят се и слухове, че Mazda разработва активно глобален хечбек от премиум сегмента, който ще се опита да отмъкне купувачи от Citroen DS3 и MINI. Японците обаче пазят гробовно мълчание по въпроса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Купе в гамата на новата Mazda6

    Модификациите седан, хечбек и комби на следващото поколение Mazda6 ще бъдат допълнени от четириместно купе, твърди британският сайт What Car. Англи ...
    07.12.2011
    2 955
    4