Отидете към основна версия

30 150 46

Без бутони по таблото на VW Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • r-
  • touch-
  • арматурно табло-
  • бутони

 

На изложението за електроника CES 2015, което традиционно се провежда в Лас Вегас, специалистите от Volkswagen представиха една интересна концепция. Иновацията се нарича Volkswagen Golf R Touch и по думи на представители на марката, колата е оборудвана с "арматурно табло от бъдещето".
Основната идея на прототипа е приборния панел да разполага с минимум количество бутони и механични превключватели. За целта в салона са интегрирани три нови дисплея, характеризиращи се с висока резолюция. Най-големият е за визуализация на инфо-развлекателната система, разположен е в горната част на централната конзола и е с размер 12.8 инча.
 
Под него е монтиран друг екран, който е с размер на диагонала 8 инча и служи за контрол и управление на мултимедийния комплекс, за настройки на климатичната инсталация, като има и още няколко допълнителни функции. Третият нов дисплей пък е разположен пред погледа на водача.
Той има за цел да замени стандартните аналогови прибори. Неговият размер е 12.3 инча. Информацията, която се визуализира на него е свързана с данни за скоростта, разхода на гориво, оборотите в минута, както и с всички останали функции на борд компютъра.
 
Интересното при тези дисплеи е, че те, подобно на смартфоните и таблетите, имат широки възможности за персонализация и всеки може да придаде желаните от него облик и информативност. Прототипът на VW разполага и със система, управляваща някои от функциите посредством жестове.
Още една от новостите в салона на Volkswagen Golf R Touch е специалната подсветка, която според представителите на марката, разполага с 16.7 млн. цветови комбинации. Иначе концепцията е с пет врати, а под капака и е монтиран двулитров турбо мотор с мощност 295 конски сили.
 
Точно в тази комплектация едва ли ще видим серийно изпълнение скоро, но от Volkswagen заявиха, че много от иновациите поетапно ще започнат да се вграждат в бъдещите серийни модели на концерна. Не са малко и противниците на премахването на бутоните, според които този стил на арматурни табла отвлича много повече вниманието на водача от пътната обстановка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини