Last news in Fakti

17 Юни, 2024 16:03 2 309 7

Пуснаха серийни автомобили без уреди на арматурното табло

  • арматурно табло-
  • уреди-
  • arcfox-
  • alpha s5

Arcfox представи седана Alpha S5, който разчита на усъвършенствана проекция на предното стъкло

Пуснаха серийни автомобили без уреди на арматурното табло - 1

Китайският автомобилен производител Arcfox представи своя нов лифтбек Alpha S5 (αS5), който веднага предизвика истински фурор. Моделът се отличава не само със стилен дизайн и впечатляващи размери (4 820 мм дължина, 1 930 мм широчина и 1 480 мм височина), но и с липсата на традиционно арматурно табло.

Външно Alpha S5 прилича на спортен седан с характерна „усмивка“ отпред, където фаровете плавно се сливат в заоблен дизайн, създавайки впечатление за лице на лисица. Междуосието от 2 900 мм осигурява просторно вътрешно пространство. Основната изненада обаче е липсата на обичайното табло. Вместо това цялата информация се показва на предното стъкло.

Пуснаха серийни автомобили без уреди на арматурното табло

Това решение позволява да се освободи панелът пред водача и да се създаде по-минималистичен интериор. Информацията за скоростта, нивото на батерията и другите данни се проектират върху стъклото с помощта на усъвършенствана система HUD (Head-up Display).

В средата на таблото е наличен голям екран за мултимедийната система. Arcfox Alpha S5 се предлага в две версии: с един електромотор (мощност 248 к.с.) на предната ос или с два електрически двигателя (248 к.с. отпред и 282 к.с. отзад), което превръща системата в задвижваща на всички колела.

В допълнение към това, Alpha S5 е оборудван с интелигентна система за автономно управление, която позволява на автомобила да се движи сам при определени условия. Цената на Alpha S5 започва от 176 800 юана, което е около 22 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НА ЦЕНАТА НА УМЕРЕЛА ДАЧИЯ

    15 3 Отговор
    И В ПЪТИ ПО ЕФТИНА ОТ ЕС ТОАЛЕТНИ...

    Коментиран от #5

  • 2 Циник

    14 5 Отговор
    Китайците си напредват, а ние тук оправяме бакиите на Окраина.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Гост

    2 2 Отговор
    3елен4ук0ви3ацията върви с пълна сила.
  • 4 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Циник":

    Напълно си прав , китайците си напредват в поглъщането на Раша , а заблудените русолюбци още си въобразяват , че им пука за изкукалия в бункера !! Хахахаха ! Само да те светна , че украинските дронове също са китайски , както и доста други неща , дето пращат ватници при Кобзон !! А официалната валута в Раша вече е юан , а не рубла , дори курса на долара , който НЕ СЕ ТЪРГУВА в Раша вече се определя през юан . ти да видиш , хахахах !!
  • 5 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "НА ЦЕНАТА НА УМЕРЕЛА ДАЧИЯ":

    Можеш веднага да си "закупиш" една и заедно с нея да се отправиш на изток , ще ни спестиш разходите да го правим ние , ама преди това ще ти покажем как любимите ти блатни орки се отнасят с местни !!
  • 6 Яяя бравоС!

    0 0 Отговор
    Те тАва е истинска пералня с проекций на петната в/у седалките!
  • 7 Според мен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Циник":

    Оправяме бакийте на ЕС, Англия и САЩ, на бившите колонизатори свикнали 5-600 гидини да живеят на чужд гръб. Украйна е тяхна жертва и там хората не са виновни за нищо от случващото се.