Отидете към основна версия

17 985 12

Продава се Maserati Boomerang за € 4 млн.

  • maserati-
  • boomerang-
  • bonhams
Аукционната къща Bonhams ще изложи на търг уникалното Maserati Boomerang. Това е концептуален автомобил, създаден през 1970 година в един-единствен екземпляр. Уникатът е създаден с участието на един от корифеите в автомобилния дизайн Джорджето Джуджаро.
 
Първоначална цена за търга не е обявена, но според специалистите крайната цена на този автомобил ще е около 4 милиона евро. Maserati Boomerang впечатлява със своята клиновидна каросерия, както и със стъклените елементи във вратите. Колата дебютира през 1971 година на автомобилното изложение в Торино.
Оборудвана е с V-образен осемцилиндров мотор с мощност 300 конски сили. Година по-късно Boomerang е усъвършенстван и е сертифициран за използване по "цивилната" пътна мрежа. От Bonhams не казват чия е собствеността на автомобила и дали през годините е била сменяна.
 
Още нещо интересно за Maserati Boomerang е необичайната форма на волана. Кормилото е съединено с неподвижни спици, на които е разположено кръгло приборно табло. Търгът ще се проведе на 15 септември тази година във Франция. Тогава ще се разбере дали Maserati Boomerang ще бъде продаден за тази "космическа" сума.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини