Last news in Fakti

13 Юли, 2021 13:17 40 889 49

€9 000 за чисто ново китайско X5 в стил Maserati

  • x5-
  • maserati-
  • auchan (oshan)-
  • changan
€9 000 за чисто ново китайско X5 в стил Maserati - 1

Китайската компания Changan представи ново SUV, наречено Auchan (Oshan) X5. Колата ще се продава само на китайския пазар, а както се вижда от снимките екстериорът на кросоувъра наподобява този на автомобилите с логото на Maserati.

Китайският производител на автомобили Changan има подмарка Auchan (Oshan), която се занимава с производството на премиум модели. Именно този бранд започва продажбите на странния кросоувър X5, предназначен за по-младаата китайска публика.

Новото SUV привлича вниманието с широката си радиаторна решетка с леко груби вертикални секции. Автомобилът е "обут" в 20-цолови алуминиеви джанти, а ефектният аеродинамичен боди кит допълва външния вид на иновацията.

€9 000 за чисто ново китайско X5 в стил Maserati

Auchan (Oshan) X5 задвижва 1.5-литров турбо двигател с мощност 180 конски сили, комбиниран със седемстепенна роботизирана трансмисия. Наличен е и 1.6-литров атмосферен мотор с мощ от 128 коня.

За този двигател е предвидена вариаторна скоростна кутия. Но няма да може да се избира типа задвижване - кросоувърът е изключително с предно предаване. Новото SUV е богато оборудвана, иначе младите купувачи, които обичат иновациите, едва ли ще му обърнат внимание.

Колата има интелигентен круиз контрол, 360-градусови видеокамери, модерна мултимедия с голям сензорен екран и много други. Базовата цена на китайското X5 обаче е твърде атрактивна - 69 900 юана (около 9 100 евро).

€9 000 за чисто ново китайско X5 в стил Maserati


Поставете оценка:
Оценка 4 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 първи

    71 79 Отговор
    Браво! Страхотен ке*еф! :D

    Коментиран от #20

  • 2 Наум

    86 24 Отговор
    От къде може да се закупи този автомобил предлагат ли го в българия

    Коментиран от #3, #28, #32, #35

  • 3 Чека

    71 3 Отговор

    До коментар #2 от "Наум":

    Пише, че е само за китайския пазар, може и да не стигне до България.

    Коментиран от #19

  • 4 Фасоните на ЕС

    49 9 Отговор
    Не минава там .Tука спиратДГВ там се произвежда

    Коментиран от #7

  • 5 CL500

    8 39 Отговор
    То да оставим качеството и материалите, ама да му сложат толкова тесни гуми на това високо купе си е направо опасно. Дано просто снимката е стеснена, защото цялото изглежда много неестествено - супер високо, тясно и гуми, широки като на Лада.
  • 6 Вальоо

    121 10 Отговор
    Честно казано,бих взел този китайски 'боклук' пред форд пума,рено каптур,каджар,т-рок и всичките производни евро кошници. Всичките са боклуци,просто този е по-евтин.

    Коментиран от #8, #45

  • 7 гост

    21 14 Отговор

    До коментар #4 от "Фасоните на ЕС":

    Така ли мислиш ?? От тази година всички производители ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да предлагат 12% от ВСИЧКИ продадени коли да са електромобили !! НЕ хибриди , електромобили ! До 2025 трябва да са 40% !!! От ВСИЧКИ !!! Това в Европа ако го въведат 2/3 от производителите фалират на момента , щото нямат батерии и за половината от тия проценти ! До 2040 година Китай смята да има САМО електромобили , не нови а ВСИЧКИ !!
  • 8 гост

    22 35 Отговор

    До коментар #6 от "Вальоо":

    Този китайски модел , няма да му казвам боклук , не отговаря на никакви европейски стандарти и именно затова струва толкова и се продава само в Китай !!! Като почнеш от краштестовете и свършиш със задължителните системи за оборудване !! И даже не споменавам за емисии !!! Всеки може да докара лъскави ламарини отвън , но да ги напълниш със нещо свястно отвътре струва пари , все едно в Китай или в Европа !

    Коментиран от #11, #42

  • 9 Онзи

    27 9 Отговор
    Това чудо ако издържи 4-5 години или 70000-80000 го взимам веднага ако ще от райна да е направено.
  • 10 Haha

    57 5 Отговор
    Едва ли ще е по зле от една дачия така че ще е супер автомобил за Българина
  • 11 Вальоо

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ами ще гледаш да не се блъскаш 😄 Пък и,тия евро стандарти не ме греят. Автомобилите са замърсител,спор няма,но далеч не най-големия. Като се почне с тецове,добив на изкопаеми,и стигнем до всеки друг голям транспорт,като самолети,кораби,автобуси и пр.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 гост

    3 17 Отговор

    До коментар #11 от "Вальоо":

    Какво ще "гледаш" не грее нито застрахователите , нито тия дето пишат законите , а пък най-малко грее другите шофьори , дето са си дали зора да си купят сертифицирани автомобили !! Иначе всеки 'майстор" може да събере в гаража някакъв сбирщайн и да претендира да се движи с него по обществените пътища !! А за другото за твое най-голямо съжаление морския въздушния транспорт НАКУП има над два пъти по-малко емисии от сухоземния , който пък е основно от автомобили и камиони !! Така че нормално първо него ще електрифицират , а после и останалите !! Които между другото са много по-лесни и затова може и да изпреварят , докато се оправдаваш с тях !! Ама сега е много дълго да ти обяснявам !

    Коментиран от #27, #47, #48

  • 13 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #11 от "Вальоо":

    Все пак ще ти кажа само , че всяко едно летище има поне 5 ПЪТИ повече площ , отколкото му трябва , за да произведе водород или метан или амоняк за всички полети от него !!! ВСЯКО летище !! Същото горе долу се отнася за всяко пристанище , без да говорим , че самите кораби могат да произведат над половината от нужното !!
  • 14 ВикиЛексъсОсло

    26 3 Отговор
    Както винаги много клавиатурни смешковци дори без личен автомобил на тяхно име коментират автомобили! Настоящият напълно Китайски СУВ ХАВАЛ 6 се продава в България с 4 цл. мотора от 190 коня бензин - който се сглобява в Италия за ЕС от есента на 2020 г. и отговаря на евро 6 д темп! Най-новия за 2021 и 2022 г. финален евро 6 сертификат!!! Единственият му недостатък е че е само с предно предаване! Иначе е достатъчно голям с размерите на Кодияк и Тигуан АллСпейс!!! Та има вече китайски СУВ който отговаря на Евро 6 д темп. и е с 5 звезди на ЕуроНкап краш теста сглобения в Италия китайски Хавал 6!

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 гост

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "ВикиЛексъсОсло":

    И колко ПЪТИ по 9 000 му е цената на италианския ти китаец ще ни осведомиш ли или те е срам ?? Щото в Пловдив като го представяха се говореше нещо за 30-35 000 ЕВРО !!!!!!! Хахахах !!

    Коментиран от #18

  • 16 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "ВикиЛексъсОсло":

    Току що си направих труда да погледна в сайта на Грейт Уол бг !!! Любимия ти Хавал 6 с предно и 1,5 мотор струва 52 000 лева без ДДС !! Хахахахах !!!
  • 17 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "ВикиЛексъсОсло":

    Честно да ти кажа пушилник ли е не ми го хвали , ама на тия цени сто пъти по-добре Дачия бе , китайцолюбецо , хахаха !!!
  • 18 ВикиЛексъсОсло

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    25 500 Euro е с ддс за големия мотор Бензин със 190 коня 4 цл. 16 клапана с Евро 6д темр и 6+1 пълноразверни места - няма втори такъв СУВ в Евро съюза с такива размери със 190 коня 4 цл. 16 клапана произведен 2021 година и 5 г. гаранция за 51 000 лева с ддс!!!

    Коментиран от #21

  • 19 Тоя па

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чека":

    Как да не може, ве?!? За Алиекспрес не си ли чувал? Там има всичко - регистрираш се, поръчваш и ти го доставят. Ако няма сертификат за у нас, минаваш Технотест и си готов. Те и американските коли и мотори минават, та не е нещо нечувано и невиждано да си караш извъневропейското возило тук. Малко по-бавно ще идват резервните части, но китайците така или иначе ползват техниката на японски и други производители, така че може да има части и тук.

    Коментиран от #22, #23, #40

  • 20 Бай Китай

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "първи":

    Комик!
  • 21 гост

    10 13 Отговор

    До коментар #18 от "ВикиЛексъсОсло":

    Пич , няма луд дето да даде 50 бона за китайски джип , при това даже не е 4х4 , ако ще да е супер дупер на хартия , не се хаби да рекламираш !! Дори в Европа са им жалки продажбите ,а в България пък хич !! При положение , че Дъстер 4х4 е под 40 000 , че даже под 35 000 за какво говорим въобще !!! Хората дето купуват такива марки търсят преди всичко цена , а 50 бона не е цена , а "неоправдан оптимизъм" , да го кажа най-меко !!! Защо мислиш купиха Волво и СААБ , щото осъзнаха , че от определена цена нагоре с китайска марка не могат продаде нищо , ако ще да е космически кораб , а те по-ниска цена не могат да докара , ако отговаря на стандартите !! Ей тоя любимия ти джип още догодина ще удари 60 бона , щото трябва да има и система за принудително ограничение на скоростта с гпс и система за разпознаване на пътни знаци и още един куп електроники !!! И пак няма да продава нищо , а Дъстер отива към най-продаван модел в Европа ! !
  • 22 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #19 от "Тоя па":

    Еех мечти мечти и надежди , хахахахха !! Кога прекараш кола от Али експрес на Технотест ела се обади !!! То ако ставаше така , досега всички тарикати да са станали "официални вносители" , как не са те питали да им налееш акъл , хахаххах !!!
  • 23 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Тоя па":

    Американските коли и японските и корейските имат технически сертификат за съответствие да те светна , да не се излагаш !! Там се гледат светлини (примерно в щатите мигачите отзад са червени често ) брони , такива работи , дето се коригират !!! Китаец , дето даже не е предвиден да ходи на краштест , да не говорим да го издържи ще прекараш , ама кога го закараш на луната , хахах !!
  • 24 образован

    11 0 Отговор
    Задницата и в профил прилича поразително на Nissan Qashqai J11
  • 25 Алтер

    13 1 Отговор
    Много е хубаво.
  • 26 Карай

    4 1 Отговор
    Си магарето най-добре, то си е оригинал-българско.
  • 27 Събери си

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    ако имаш какво в тиквата и стига си досаждам.
  • 28 6A13TT

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Наум":

    Дори да стигне до БГ (и изобщо - Европа), цената му ще е х3.
  • 29 Бичмето

    0 2 Отговор
    Е па иаз че земен две,децата да карат в двора
  • 30 Мартин

    2 0 Отговор
    Те ти жип ве.
  • 31 Домати с лук

    13 1 Отговор
    Отворко като се подиграваш на китайците, що ние българите нищо не можем да направим?
    Вече внасяме техника и от Румъния и Македония.
    На такива като тебе им дай само приказки и подигравки, пък те си вървят напред и ние им обираме праха щото сме много "кадърни" на приказки.
  • 32 Голем смях

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Наум":

    Когато напишеш България ,а не българия ..може и да стигне..но все пак България е в ЕС и такива порно-недоразумения трудно биха получили разрешение за продажба.Все пак има и изисквания за сигурност .
  • 33 комплексар

    0 1 Отговор
    тря се кара немска премиум коледна елха оторизирана е да се движи както си поиска , ония глупаци герм итал автрийци изхвърлят чисто нова кола и ходят пеш а ние терикатите за двумесечна европейска заплата караме яката тупалка за 10к€ нама мале чистонова премиум се внася с газта на 11€ щи стъпи ама си убиец брат
  • 34 cpv

    0 1 Отговор
    Кога ще се появи на пазара в Европа?
  • 35 32332

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наум":

    Не и няма да се предлага, тук в България, за да угодим на запада предлагаме само техните скъпи кенефи, десета ръка, които сруват на колкото един такъв бюджетен автомобил. За кво държавата не подпомагна Greet Wall, трябва да си задаваш въпроси и да търсиш отговори на тях.
  • 36 Бравоо

    2 0 Отговор
    Това няма Евро 6, а и дори да има няма още куп други неща, които немците въвеждат, а за да им угодим на тях ние ги приемаме, за да може да ни подадат коричката на хлебеца, който видиш ли си го взимат с лихвите.

    Коментиран от #46

  • 37 Гената

    15 0 Отговор
    Айде-е-е-е, почна се дежурната канонада на торба-акъллиите ! Ако има нещо хубаво да поживееш по дълко, то е за да видиш как си променят нещата. Да видиш лично, а не някой да ти ги преразказва. Та, помня добре, когато японците копираха и крадяха всичките си технологии, особено в автомобилите ! Голам смях се смееха с японските грозилища в Детрйт, Милано и Щутгарт. Много скоро усмивките им замръзнаха. Този сценарий се повтори малко по-късно в Южна Корея, днес се повтаря в Китай и то с много по-страшна сила !

    Коментиран от #39

  • 38 мислещ

    2 0 Отговор
    Кола за китайски бай ганьовци. Или бай гъновци, в случая.
  • 39 авто

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гената":

    "Първият й лек автомобил, Toyota AA, е всъщност старателна имитация на американския DeSoto Airflow - Киичиро купува една кола и я откарва у дома, за да бъде разглобена и старателно проучена. АА е произведена в съвсем ограничена серия - едва 1404 бройки. Наскоро една от тях, от 1936, бе открита в плевня в Русия"-всеки си има подход и щом този ти харесва повече,добре.Но и сред нас има хора които възприемат автомобилите,не толкова като средство за придвижване,а емоционално,дори със страст,а по този начин създадените автомобили не будят такива чувства.
  • 40 Съдията Дред

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тоя па":

    От Алиекспрес може да си докараш много автомобили, но стават само да си ги сложиш в хола и да се правиш на тежкар/ако имаш достатъчно голям хол, де/. За Технокар , ако няма сертификат за краштест, забрави. Другото може и да се нагоди, да отговаря на изискванията.
  • 41 пешо

    2 0 Отговор
    правят такива неща не от вчера. виждал съм в центъра им за хомологизиране на хафтонОбили в пекин подобни, още преди години. наредени до q7 на ауди, примерно. разлика в качеството на изработка не се забелязва, справят се със стандартите не по-зле от западните автомобили. а цената е в пъти по-ниска.
  • 42 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    чудя ви се на някои... като пишете, къде гледате?
    стандартите в китай за емисии са като европейските, макар и с различни названия. другите стандарти - за материали, краш тестове и пр. - тоже.
    не е добре да се лъже.
  • 43 номад

    3 1 Отговор
    гледам автопака в Бг единственно евро 5-6 даже трудно се вижда евро 5 ! мале мале колко сте жалки с коли милионери изхвърлени от ес тия коли дето им се радвате и ги застраховате това чудо ни ТЮФ НИ МОТ ще мине то затова е в моргата ама тука е премиум
  • 44 КУПУВАМ

    3 2 Отговор
    ЕХ СУПЕР Е !!!! И СТРУВАА САМО 9000 ЕВРА. СУПЕР Е!!!! ДАЧИЙТЕ ОТИВАТ В РЯКАТА. ТОВА Е ДОСТА ПО-ДОБРО ОТ ДЪСТАРА СА ТРИТЕ ЦИЛИНДЪРА И КЛЕЧКОВИДНОТО ОКАЧВАНЕ.
  • 45 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вальоо":

    не знам кой е боклук, но джиповете на Рено са със същите двигатели като малките джипове на Мерцедес. Имах Нисан с такъв дизелов мотор и наистина е много добър и икономичен 6 л-100км.
  • 46 Пешо

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бравоо":

    На крив Ганьо немците му криви. Дай да разрешим коли без катализатори и да се изтровим. Таман в София се отървахме от Кремиковци и пушилката му.
  • 47 Леко уточнение

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    с българска отсянка - пропуснал си железопътния транспорт - най-екологичният; за разлика от останалите страни, България го унищожава последователно и методично. Защо ли? П.С. Помните ли лицето Краус, което беше министър и и имаше син в автопревозния бизнес? Подобни "детайли" обясняват много неща...
  • 48 ddddddddddd

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Пълни глупости. Само круизните кораби, които са около 800-900 бройки имат замърсяването на 5 млн. автомобила.
  • 49 незнайко

    0 0 Отговор
    Ето това е цената за която мечтаем !!! Щом някой може да направи автомобил на тази цена значи останалите са с безбожно завишени цени !!!