Отидете към основна версия

43 577 24

Втори живот за ГАЗ-69

  • газ-69-
  • truck garage-
  • hemi-
  • тунинг-
  • текезесарка

Петербургското тунинг ателие Truck Garage обяви плановете си да пусне в продажба "напомпана" съвременна версия на класическия съветски всъдеход ГАЗ-69. Преродената "текезесарка" с мощност 465 к.с., изцяло ново окачване и комфортен салон в стила на 60-те години ще бъде произведена в ограничен тираж от 12 екземпляра.

Проектът, разработен от нулата, предвижда модификации с мек и твърд покрив и различни двигатели по желание на клиента. Първият ГАЗ-69 от лимитираната серия ще бъде снабден с 6.4-литров HEMI V8 от Chrysler и автоматична предавателна кутия.

Гамата от предвидени мотори включва употребявани 5.7- и 6.1-литрови агрегати на същия производител. Truck Garage смята да купува двигателите с пробег до 30 000 км от САЩ. Цените им там са около $12 000.

Съветско-американската "текезесарка" ще получи мостове Teraflex с блокируем диференциал ARB отзад. Листовите ресори на оригинала ще бъдат заменени от пружини с амортисьори, а 17-цоловите джанти ще бъдат обути в 35-цолови гуми.

Интериорът ще съчетава чара на миналото с удобствата на новите технологии. Радиото ще има дизайн от 60-те, но ще може да се сдвоява с iPhone, а кожените седалки с електрически регулировки ще контрастират с грубото защитно покритие Line-X на пода.

Всъщност от оригиналния ГАЗ-69 ще бъдат използвани само рамата и каросерията, при това със значителни модификации, а много от компонентите са проектирани и изработени от Truck Garage. Ателието вече приема поръчки със стартова цена 4 000 000 рубли (близо 54 000 евро).

Научете подробности за моделите на ГАЗ , от  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини