Отидете към основна версия

37 005 23

Още подробности за възраждането на ГАЗ-69

  • газ-69-
  • truck garage

Ще припомним, че ателието Truck Garage от Санкт Петербург, което до този момент се занимаваше с тунинг на пикапи като Toyota Tundra, Ford F-серии и Dodge RAM, реши да пусне нова серия от доработени всъдеходи ГАЗ-69. Сега, от компанията разкриха подробности около новия си проект.

Интересното е, че серията ще е силно ограничена. От новата ГАЗ-ка ще бъдат произведени само 12 екземпляра, като цената на всеки един от тях ще е $65 000. За тези пари клиентите получават класически изглеждащ ГАЗ-69, но с много повече екстри и значително по-мощен двигател.Под капака на ГАЗ-69 от Truck Garage ще бъде монтиран 5.7-литров V-образен осемцилиндров мотор, който е с мощност 395 конски сили. Този двигател ще работи съвместно с шестстепенна автоматична скоростна кутия, а въртящият момент ще се предава на четирите колела през раздатка Atlas и диференциали Dynatrac Pro Rock.

По желание на клиента може да има и блокаж на диференциала, както и усилени дискови спирачки на Dynatrac. Окачването ще е регулируемо, както по височина, така и по твърдост на возията. Още от различията с предшественика се откриват в по-големите колела, както и в различните брони.Боята също е различна, налични са и диодни допълнителни светлини, а в интериора впечатление правят стилните кожени седалки, различният волан, както и декоративните елементи от фрезован алуминий. За комфорта в купето ще се грижи и съвременна климатична инсталация

Според авторите на проекта именно наличието на нови технологии ще направят шофирането доста по-приятно, като от друга страна уникалната високопроходимост на автомобила ще бъде запазена. Новата ГАЗ-ка може да се поръча и с още три мотора - 6.1 (425 к.с.), 6.4 (525-540 к.с.), както и с 3.0 дизел от Toyota (171 к.с.).

Подробности за моделите на GAZ , вижте  ТУК

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Втори живот за ГАЗ-69

    Петербургското тунинг ателие Truck Garage обяви плановете си да пусне в продажба "напомпана" съвременна версия на класическия съветски всъде ...
    07.12.2015
    43 671
    24