Отидете към основна версия

27 Октомври, 2016 13:48, обновена 27 Октомври, 2016 13:48 26 994 26

E-Klasse от Skoda

  • skoda-
  • octavia

Слуховете, че в Млада Болеслав са си харесали Mercedes-Benz E-Klasse W212 отпреди модернизацията за дизайнерски шаблон за Octavia се потвърдиха. Чехите представиха без излишен шум обновения си бестселър, който вече има два чифта светодиодни фарове вместо предишните биксенонови "очи".

Рестайлинговата Octavia е получила леко видоизменени брони. "Пипнати" са и фаровете против мъгла, а в списъка с опциите е влязла нова колекция от джанти с размер от 16 до 18 цола.

Скъпите версии на модела ще се оборудват с мултимедия Columbus с 9.2-инчов екран като в Kodiaq. Копчетата на централната конзола пък са заменени от сензорни бутони.

Нова за Octavia е спомагателната електроника от флагмана Superb. Моделът вече ще се предлага със система за предупреждение за фронтален удар с възможност за разпознаване на пешеходци, помощник за паркиране на заден ход и функция за наблюдение на слепите зони. Осъвременен е и парктроникът.

Новости под предния капак няма. Гамата от двигатели включва познатите бензинови и дизелови мотори с обем от 1.0 до 2.0 литра и мощност между 84 и 184 к.с. Могат да се съчетаят с шестстепенна механична скоростна кутия и роботизирана трансмисия DSG с шест или седем предавки. Срещу допълнително заплащане може да се поръча адаптивно окачване DCC.

Продажбите на обновената Octavia започват в началото на 2017-а.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тест на новата Skoda Octavia

    Порто, Португалия. Наш екип от мястото на събитието. Откровено казано, първите снимки на обновената Octivia породиха доста смесени чувства. Ако тря ...
    24.02.2017
    29 614
    40