Отидете към основна версия

39 683 15

"Братушките" пускат наточена Chevy Niva

  • chevrolet-
  • chevi niva-
  • gm-автоваз

За да отбележат 100-годишния юбилей на марката Chevrolet от смесеното предприятие за производство на автомобили с висока проходимост GM-АвтоВАЗ пускат специална серия. Юбилейната Chevy Niva ще разполага със уникално оборудване и ще се бъде направена в ограничен тираж от 300 бройки.

Съществените разлики между най-наточената Chevy Niva и стандартната са свързани основно с оборудването. Новата версия ще разполага с цял куп екстри, присъщи на всъдеходите от висок клас. Става дума предимно за аксесоари, намиращи приложение при движение в пресечена местност.

Най-набиващият се на очи е специален "шнорхел" - въздуховод, позволяващ на автомобила да "гази" в дълбоки води без водачът да се опасява от т.нар. хидроудар на двигателя. Благодарение на него моторът се снабдява с въздух, идващ от място, близко до най-горната точка на всъдехода.

Предната броня на колите от специалната серия е снабдена с място за лебедка, а под автомобилите са монтирани специални защити за картера и редуктура на предния мост. В задната броня пък е интегриран теглич, а таванът е оборудван с ефектно изглеждащ рейлинг.

Нови са и летите джанти на автомобила, които според инженерите от GM-АвтоВАЗ са изключително здрави и пригодени за преодоляване на трудни терени. Върху тях са монтирани и по-специалните гуми Continental Conti Cross Contact AT.

Цената на специалното изпълнение на Chevrolet Niva  е 499 300 рубли, което се равнява на 11 784 евро. За сравнение ще кажем, че стандартната версия LC е по-евтина от "наточената" само с 31 300 рубли, което е около 700 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини