Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 12:53 39 674 15

"Братушките" пускат наточена Chevy Niva

  • chevrolet-
  • chevi niva-
  • gm-автоваз

За да отбележат 100-годишния юбилей на марката Chevrolet от смесеното предприятие за производство на автомобили с висока проходимост GM-АвтоВАЗ пускат специална серия. Юбилейната Chevy Niva ще разполага със уникално оборудване и ще се бъде направена в ограничен тираж от 300 бройки.

Съществените разлики между най-наточената Chevy Niva и стандартната са свързани основно с оборудването. Новата версия ще разполага с цял куп екстри, присъщи на всъдеходите от висок клас. Става дума предимно за аксесоари, намиращи приложение при движение в пресечена местност.

Най-набиващият се на очи е специален "шнорхел" - въздуховод, позволяващ на автомобила да "гази" в дълбоки води без водачът да се опасява от т.нар. хидроудар на двигателя. Благодарение на него моторът се снабдява с въздух, идващ от място, близко до най-горната точка на всъдехода.

Предната броня на колите от специалната серия е снабдена с място за лебедка, а под автомобилите са монтирани специални защити за картера и редуктура на предния мост. В задната броня пък е интегриран теглич, а таванът е оборудван с ефектно изглеждащ рейлинг.

Нови са и летите джанти на автомобила, които според инженерите от GM-АвтоВАЗ са изключително здрави и пригодени за преодоляване на трудни терени. Върху тях са монтирани и по-специалните гуми Continental Conti Cross Contact AT.

Цената на специалното изпълнение на Chevrolet Niva  е 499 300 рубли, което се равнява на 11 784 евро. За сравнение ще кажем, че стандартната версия LC е по-евтина от "наточената" само с 31 300 рубли, което е около 700 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вела Тотева

    0 0 Отговор
    Звучи доста добре! Ще я има ли на българския пазар?
  • 2 гост

    4 1 Отговор
    Винаги ми е било много чудно защо,когато някой някъде измъкне някой''бисер",той тутакси се подема от мнозина с жар!....Може би-защото и те имат точно толкова от онова нещо в главата си горе...
    Имам предвид много"модерното"напоследък "наточена"версия,"наточен"модел!!
    Защо бе,Радо,защо"наточен'',бе чичовото?!!
    Защо не подобрен,усъвършенствуван,подсилен??!
    С какво толкова ви привлича всички тази съвсем не на мястото си"модерна медийна квалификация"??!!
    Дали пък не искате с нея да сте модерни,оригинални и в крак с времето?!
    Ами-честно казано-НЕ СТЕ-нито модерни,нито оригинални,нито пък в крак с времето и будите само съжалителни,съчуствени усмивки в онези-по-високо стоящите от вас,когато четат такива недомислици!ЧЕСТНО!!!!.....
  • 3 VR4

    0 0 Отговор
    И да я има, ще е непродаваема. Най-вероятно ще е два пъти по-скъпа заради хилядите касички, данъчета и мита.
  • 4 някой

    1 0 Отговор
    Не знам дали прочетохте че ще се направят само 300 бройки, т.е. няма шанс да излезе извън Русия...
  • 5 Братушка

    0 0 Отговор
    ми това си е обикновена нива с черни джанти които може да си сложи всеки собственик на шеви нива
  • 6 габи

    0 0 Отговор
    Екстра е! Взимам я!!:))
  • 7 nikolai

    0 0 Отговор
    imam takava niva njama po goljamo darvo
  • 8 valio

    0 0 Отговор
    Николай,карам такова Шеви от 3 години и съм минал над 100 000 км. Перфектна е и се държи страхотно.
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Най-набиващият се на очи е специален "шнорхел" - страхотно наточване!
  • 10 Никола

    0 0 Отговор
    Братушките да си ги карат!
    Ние предпочитаме джипове западно производство макар и по скъпи!
  • 11 дейзи

    0 0 Отговор
    Яка точилка е! Направо....тупалка !
  • 12 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    А къде се слагат въглищата не е посочено... и картечната кула са я прикрили много умело, също не се забелязва...
  • 13 СССР

    0 1 Отговор
    тука има огромна грешка не братушките а американците пускат поредния си боклук за съжаление на гърба на една жива легенда като лада нива не е трябвало да се сливат с тия капиталисти които в името на печалбата ще съсипят всичко до кога ли ще ги търпят но от както дойдоха всичко опропастиха а това което се вижда е лада нива като основа а от горе залята с американско л***о с извинение!
  • 14 Иван Цветанов

    0 0 Отговор
    Изгодно....
  • 15 руснака

    0 0 Отговор
    колата не е кой знае какво, но не забравяйте че е направена за руски пазар, а при нас нивото на живота е доста по-високо от българското. Който в БГ кара 10-12 годинеш опел, при нас може да си позволи подобна нива + бензина е 2 пъти по-евтин, така че зареждаш догоре и не се замисля дали гори 7 или 7,5 на 100. + в русия вносните коли да доооста по скъпи от колкото в БГ