Отидете към основна версия

125 186 38

Най-мощните автомобили с ръчни скорости

  • механична скоростна кутия-
  • ръчни скорости-
  • автомобили

За много водачи най-добрият начин да обуздаят мощността на един автомобил е да "имат под ръка" механични скорости. В Европа, например, а и в много други части от света, механичната трансмисия е на почит.

Три четвърти от продадените автомобили на Стария континент са с ръчни скорости. Единствено в САЩ нещата са съвсем различни. Там най-разпространени са автоматиците, но въпреки това едни от най-мощните коли с ръчни скорости са именно американските. Вижте седемте най-мощни коли с ръчни скорости, продавани в момента като нови.

Porsche 911 R, 493 к.с.Четирилитровият атмосферен опозитен шестцилиндров мотор на тази кола работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия, през която въртящият момент се предава на задните колела.

Spyker C8 Preliator, 518 к.с.

За космическите $354 990 Spyker предлага модела С8 Preliator, който е оборудван с усилена шестстепенна трансмисия, дело на Getrag. От модела ще бъдат произведени само 50 екземпляра, оборудвани с 4.2-литров V8 от Audi.

Ford Mustang Shelby GT350, 526 к.с.Средствата за масова информация непрекъснато описват Shelby GT350 като най-добрия Mustang за всички времена. Към момента колата се предлага с ръчни скорости, но от 2017-а Track Package става задължителен и ръчни скорости повече няма да има.

Aston Martin V12 Vantage S, 565 к.с.Aston Martin обаче предлага механична трансмисия и за модела от 2017-а. Интересното е, че скоростната кутия на най-мощния V12 Vantage S е механична, седемстепенна с конфигурация dog-leg.

BMW M6 Competition Package, 592 к.с.Баварските шедьоври с индекс М датират от далечната 1972 година. Тогава всички М-ки са с ръчни скорости, но днес механична трансмисия се предлага само за определени пазари, при това в ниво на оборудване Competition Package.

Chevrolet Corvette Z06, 650 к.с.Един от култовите американски спорткари, който днес се предлага с V-образен осмак с механичен нагнетател, с много карбон и с интересна аеродинамика, има опция за механична седемстепенна механична трансмисия.

Dodge Challenger SRT Hellcat, 707 к.с.Hellcat се явява съвременна интерпретация на т.нар. масълкари. Именно поради тази причина подобна кола няма как да не се предлага с ръчни скорости, въпреки че версията с механика е по-тежка с 4.5 кг от тази с автомат.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини