Отидете към основна версия

19 128 29

Ракетни мускули и за Mercedes-Benz CL

  • mercedes-benz-
  • cl-
  • brabus-
  • rocket-
  • дубай 2011

Екстремистите от Brabus избраха автосалона в Дубай за представянето на най-мощната CL-Klasse. Грамадното купе на Mercedes-Benz получава въоръжение от зловещия Rocket 800, изграден на базата на CLS.

Процедурата по напомпването на двамата "бенца" е абсолютно идентична. Кубатурата на серийния 5.5-литров V12 се увеличава до 6.3 литра, с което мощността нараства на 588 кВт (800 к.с.), а въртящият момент - на 1 420 Нм.

Разбира се, моторът претърпява доста повече модификации от просто увеличение на работния обем. Нови са коляновият вал и кованите бутала. Инженерите на Brabus подменят и фабричната система за принудително пълнене, като монтират два от своите турбокомпресори. Скоростната кутия обаче си остава 5-степенен автоматик.

Максималната скорост е ограничена на 350 км/ч по електронен път. На принудително укротяване до 1 100 Нм е подложен и въртящият момент. Ускорението до 100 км/ч отнема 3.9 секунди, а след 10.3 CL-ът вече се движи с 200.

От Brabus снабдяват купето с нов аеродинамичен пакет, 21-цолови джанти и модул за намаляване на клиренса, който снижава колата с 25 мм. Доработките по механиката завършва комплект високопроизводителни спирачки.

За интериора са предвидени различни комбинации от кожа с алкантара и диамантени шевове, декоративни вложки от въглеродни нишки, алуминий и други "сиромашки" материали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини